Spaanse keuken
Spaanse keuken en de keuken van Andalusië
Kijk voor goede bars/restaurantjes op de site van El Borge, Almachar en Iznate. Deze zijn allemaal of op loopafstand of in de buurt.
De keuken van Andalusië onderscheidt zich van de Spaanse keuken door invloeden vanuit landen rond de Middellandse Zee, waaronder Noord-Afrikaanse landen (bijv. gefrituurde aubergine met honing). De keuken in Andalusië is zeer gevarieerd en verschilt ook per streek. In de streek Axarquia of zelfs in de dorpen van Axarquia wordt de bekende paella op eigen wijze bereid. De gemengde salade kan in elke eetgelegenheid zeer uiteenlopen qua ingrediënten, maar wordt altijd geserveerd met olijfolie, tafelazijn, peper en zout en het letterlijke broodnodige brood om de olijfolie te laten welgevallen. De zeer eenvoudige tortilla - omelet van aardappelen met ei en ui, gebakken in olijfolie - kan ook verschillen qua bereiding, maar Maria in het restaurant bij het zwembad in El Borge bakt de lekkerste tortilla´s van Andalusië.
Je kunt je vlees of vis bestellen: frito/a la plancha (gefrituurd/gegrild)
Bekende gerechten in Andalusië en met name in Axarquia zijn:
Spaanse voorgerechten
Ensalada mixta: gemengde salade, behalve met tomaat, ui, tonijn, vaak de plaatselijke avocado.
Sopa picadillo: bouillon met pasta en ei en soms met kip.
Sopa Mariscos: zeevruchten soep
Spaanse hoofdgerechten
Pescado (vis):
Bacalao: kabeljauw gefrituur of gegrild
Rosada: roodbaars gefrituurd of gegrild
Carne (vlees):
Fillete a la plancha: gegrilde steak
Estofado de carne: rundvleesstoofpot
Lomo con salsa de vino de Málaga: Varkenshaas met Malaga wijnsaus
Espetos: spiezen met vlees of vis
Spaans nagerecht
Flan: flan, een soort vla
Tarta de queso: cheesecake
In de tapasbars worden van 14.00 tot 16.00 ook maaltijden gereserveerd. Er wordt aangeboden wat er op het menu staat en dat kan per dag verschillen.
In restaurants is er een ruimere keuze.
Geniet er van Spaanse keuken en plaatselijke gerechten.
Smakelijk eten! - Buen provecho!
©Rob van der Eng
VakantieMalaga